Референдумът на Слави ще се провали

Допитванията са кошмарът на съвременните политици, коментира Михаил Константинов

Референдумът на Слави ще се провали

Референдумът, иницииран от Слави Трифонов, който ще се проведе едновременно с президентските изори през есента, ще се провали – на първия тур няма да излязат 3,5 млн. българи да гласуват. Това обяви пред бТВ математикът и експерт по изборно законодателство проф. Михаил Константинов.

Той обяви още, че референдумите са кошмарът на съвременните политици и те се страхуват от тях.

Според него на първия тур на президентските избори няма да има победител, а на втория тур е логично да има обединение вдясно – около партиите в ЕНП.

Професорът обяви, че не знае дали от ГЕРБ са готови с кандидат-президентската двойка или блъфират. Според него тенденцията кандидатите да се обявяват в последния момент е неуважителна към избирателите. Той уточни, че се действа на принципа: „Дайте да не го представяме, за да не го отстрелят” и призова политиците да не се страхуват толкова много от българския народ. Според Константинов Георги Първанов не може да се кандидатира за президент.

Относно заплахата от бежански поток към България професорът смята, че със закон трябва да се разреши на хората по граничните райони да защитават границата  – да се са регламентира „народното опълчение”.

Коментари: 0