Реклама на MI6 опитва да „избяга“ от образа на Джеймс Бонд

Службата за сигурност се надява, че чрез новата си реклама ще успее да привлече различна работна ръка

Реклама на MI6 опитва да „избяга“ от образа на Джеймс Бонд

Снимка: Youtube

652 ~ 1 мин. четене

Рекламата на MI6 започва точно като кадър от филм за Джеймс Бонд. Зловеща музика и акула, която обикаля в кръг. Секунди по-късно сцената се променя, за да покаже стреснато дете, утешавано от майка му, която го е завела в аквариум. В края на видеото идват думите „Тайно – ние сме точно като вас“.

Но посланието, което MI6 иска да предаде с рекламата е как агенцията предпочита да наеме хора от различни слове, отколкото подобни на 007 (Джеймс Бонд б.р.) агенти.

„Нашата работа е да разузнаваме, но ние не правим това, което си мислите“, казва гласът зад рекламата. MI6 за първи път рекламира в телевизията, въпреки че е използвал киното няколко пъти ппреди това.

„Моето послание е много просто“, казва шефът на MI6 Алекс Йонгър. „Няма стандартен агент на MI6. Ако имате необходимите умения, то тогава кандидатствайте за работа при нас“, заявява той. С тази си реклама британската разузнавателна служба се надява да привлече 800 нови служители до края на 2021 г., сред които жени и представители на малцинствата.


 

Коментари: 0