Renault понижи очакванията за финансовите си резултати през 2019 г.

Автопроизводителят, заедно с Nissan, се сблъсква с понижени продажби

Renault понижи очакванията за финансовите си резултати през 2019 г.
344 ~ 1 мин. четене
Renault предупреди, че приходите ѝ през тази година може да се понижат. Автопроизводителят намали своята цел за доходите си, след като печалбата му за първата половина на годината беше негативно засегната от отслабващото търсене на автомобили и свиването на доходите на партньорската компания Nissan заради скандала с Карлос Гон, пише Reuters.

В периода януари-юни тази година нетните приходи на Renault са се понижили с над 50% до 970 млн. евро (1.08 млрд. долара). Оперативната печалба пък е спаднала с 13.6% до 1.65 млрд. евро.

„Като се има предвид понижението в търсенето, групата сега очаква приходите през 2019 г. да са близо до миналогодишните”, гласи становището на френския автопроизводител. Така компанията се отказа от обещанието си от по-рано да увеличи нетните приходи.

Автомобилният сектор като цяло е обхванат от спад в продажбите, като това изправи Renault и Nissan пред сложни предизвикателства и ги накара да предупредят, че печалбите им ще са по-ниски от по-рано очакваното. Двете компании още не могат да се отърсят от скандала с бившия им директор Карлос Гон, който още очаква делото в Япония срещу него за финансови злоупотреби.
Подкрепи Economic.bg