Русия поетапно подновява международните полети от 1 август

Първоначално това ще важи само за три държави, обяви премиерът на страната Михаил Мишустин

Русия поетапно подновява международните полети от 1 август

Русия ще възобнови международния си въздушен трафик от 1 август, но първоначално това няма да важи за всички държави. Това заяви премиерът на страната Михаил Мишустин в изявление, излъчено по телевизионния канал „Русия 24“. От 1 август летищата на Москва, Московска област, Санкт Петербург и Ростов на Дон ще започнат да изпълняват първите международни полети.

Вицепремиерът Татяна Голикова обясни, че засега се обсъждат само три държави – Великобритания, Турция и Танзания. Оперативният щаб за борба с коронавируса, който тя оглавява, работи за разширяване на списъка от страни, каза тя. От думите ѝ стана ясно, че властите водят преговори за възобновяване на полетите с около 30 други държави.

Мишустин обясни, че когато решават да възобновят полетите в чужбина, властите се ръководят от данни за ситуацията с коронавирус в други страни, както и от принципа на реципрочност.


Премиерът добави, че това ще ускори завръщането на руснаци, останали в чужбина поради прекъсване на въздушния трафик, причинено от пандемията на коронавирус.


През март Русия затвори границите заради Covid-19. Преговорите за възстановяване на полетите продължават от средата на юли.

Коментари: 0