Русия с авангардно туристическо лого

Резултатът – един модерен прочит на съвременна Русия

Русия с авангардно туристическо лого
Русия, най-голямата страна в света по площ, е описана в големия туристически справочник Fodor така:"Великолепието на царете, бруталността на съветския режим, литературните шедьоври на руската душа и куполите на катедралите, завладяват въображението на поколения пътешественици. Сега Русия скъсва със съветското си минало и се създава отново. Дворците, катедралите и статуите все още са там. Но днес Русия е цинична и пълна с контрасти. Съвременните художествени галерии заменят съветските фабрики в много градове и ожесточеният капитализъм създава диво богатите.“

В Москва днес живеят повече милиардери, отколкото където и да е другаде. Ресторантите, нощните клубове и магазините са на световно ниво. В новата Русия изглежда, че всичко е възможно. Включително създаването на нова туристическа марка. През 2015 г. Федералната агенция за туризъм на Руската федерация и Асоциацията на търговските дружества в Русия стартираха конкурс, който привлече 480 кандидати. Комисия избра десет от тях за публично гласуване и първите трима стигнаха до последния кръг. Окончателният подбор бе разкрит през ноември миналата година, а печелившото предложение бе проектирано от Владимир Лиганов, Иля Лазученков, Егор Мъник, Денис Шлесбърг и Еркен Кагаров.

Резултатът – един модерен прочит на съвременна Русия. Избягвайки повечето възможни клишета, логото се основава на сравнително по-малко известен художествен израз от руската история, Suprematism, за да изготви силно стилизирана версия на географския район на страната.


Коментари: 0