Руската S7 Airlines пуска чартъри от Москва до Бургас

Редовният въздушен трафик между Руската федерация и страните от ЕС все още е спрян

Руската S7 Airlines пуска чартъри от Москва до Бургас

Снимка: Pixabay

Руската авиокомпания S7 Airlines пуска чартърни полети от Москва до Бургас от 28 март, съобщи пресслужбата на дружеството.

От 19 февруари S7 Airlines ще отвори чартърни линии и до Малага (Испания), a от 23 февруари до Берлин. Полети от Москва до Малага и обратно се организират в петък, до Берлин във вторник и до Бургас в неделя.

„За тези полети ще бъдат приемани онези категории пътници, на които е разрешено да летят при сегашните ограничения“, заявиха от авиокомпанията, цитирана от ТАСС.

Редовният въздушен трафик между Руската федерация и страните от ЕС беше спрян през март заради пандемията от COVID-19 и все още е забранен. Чартърни полети от Москва до Европа са разрешени за граждани на страната по местоназначение, държавите от Европейския съюз и Шенгенското споразумение, или с разрешение за пребиваване.

Самолетни билети за полети до Москва могат да бъдат закупени от руски граждани, както и от чуждестранни такива, които имат право да влязат в Русия. Преди да се качат на полет, чужденците трябва да представят на контролните служители сертификат за отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус със срок на валидност не повече от 72 часа.

Коментари: 0