РВД ще прави тест по английски за ръководители на полети

Това ще улесни кандидатите без валиден сертификат за владеене на езика

РВД ще прави тест по английски за ръководители на полети
5344 ~ 2 мин. четене

РВД улесни кандидатстването за професията ръководител на полети. От днес  кандидатите, които не притежават валиден сертификат за владеене на английски език, ще могат да преминат тест във фирмата, със съдействието на Центъра за професионално и продължаващо обучение на Нов български университет. Изпитът е безплатен, а успешното преминаване ще се зачете при разглеждане на документите, съобщават от РВД.

ДП РВД има постоянен прием на желаещите да упражняват професията ръководител на полети. В началото на месец ноември стартира новия подбор на кандидатите, които са подали документи до 30.10.2015 година.

За да се станете ръководител на полети е необходимо да преминете6-те етапа на подбора и да завършите успешно професионалното обучение за длъжността. Задължително изискване към всички кандидатие висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение на специалността, както и добро владеене на английски език.Пълната информация за условията на кандидатстване, етапите на обучение и пълния комплект необходими документи можете да получите на сайта на ДП РВД  - bulatsa.com.

Също днес Генералният директор на ДП РВД Георги Пеев и изпълнителения директор на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева подписаха днес споразумение за сътрудничество.

Агенцията по заетостта ще предоставя на ДП РВД актуална информация за лицата, които търсят работа по обявените от компанията позиции. Споразумението ще позволи на ДП РВД да се включва в трудови борси, организирани от партньорски организации в рамките на EURES мрежата, както и в събития за привличане на български граждани, които учат и работят в чужбина.

Агенцията по заетостта ще бъде основен партньор в кампанията за набиране на кандидати за ръководители на полети.

Споразумението е част от кампанията на ДП РВД за привличане на млади хора за професията. Приемът на документи е постоянен и се извършва чрез официалният портал на компанията -  bulatsa.com.

Коментари: 0