Съкращават около 300 души от мина „Черно море“

Работниците все още не са получили февруарските си заплати

Съкращават около 300 души от мина „Черно море“

Около 300 души, работещи в мина "Черно море" край Бургас, ще бъдат съкратени. Причината е спирането на работа на мината. Затварянето ѝ идва изненадващо за работещите в нея миньори. Днес предстои среща с ръководството на мината за оформянето на документите за съкращенията. Работниците имали уверението, че ще получат полагащите им се обезщетения.

Изпълнителният директор на "Черно море" се е срещнал в София със собствениците, които са му съобщили за решението си, поясни Чавдар Николашев, представител на миньорския синдикат към КНСБ, По думите му вероятно е направена калкулация, че предприятието работи на загуба.

"Спирането на работата в мината изведнъж е невъзможно", категоричен е Ростислав Радуков от миньорския синдикат към КТ "Подкрепа", цитиран от БНР.

"В момента се прокарва галерия, която трябва да се проветрява. Всичко може да стане, пожар може да стане вътре", заяви той.

Миньорите излизаха няколко пъти на протести заради неизплатени възнаграждения. Те все още очакват февруарските си заплати, за които са получили единствено аванс от 210 лв.

Коментари: 0