Самоубийствен атентат в германския град Ансбах

Загинал е един човек, а 12 други са ранени

Самоубийствен атентат в германския град Ансбах
4013 ~ 1 мин. четене
Германският град Ансбах, намиращ се в близост до Нюрнберг, провинция Бавария, бе разтърсен от експлозия, предизвикана от 27-годишен сириец, предадоха световните медии. Загинал е един човек, а други 14 са ранени. Атаката е станала около 23:10 часа българско време.

Взривът е избухнал пред ресторант Eugens Weinstubе, който се намира пред входа на културния център Reitbahn. В момента на взрива там е приключвал концерт, провеждан в рамките на тридневен музикален фестивал. Наложила се е евакуацията на над 2000 души.

Загиналият нападател е опитал да отиде на музикалния фестивал в града, но не е бил допуснат. Според властите мъжът е бил психически нестабилен и това не е първият му опит за самоубийство. 

Известно е, че на 27-годишния имигрант от Сирия е било отказано убежище преди две години. Сириецът е бил известен на полицията във връзка с правонарушения, като два пъти е приеман в районната болница, заради опити за самоубийство, съобщи вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман на пресконференция, посветена на събитието. 

Старият град в момента е евакуиран, а жителите са изведени от домовете им. По думите на Херман експлозията в раницата на самоубиеца е била достатъчна, за да убие и рани много повече хора. 

Властите съобщиха, че в близост до мястото на взрива е намерен телефон, който вероятно е принадлежал на нападателя.

Припомняме, че в петък вечерта германец от ирански произход откри стрелба в Мюнхен, в следствие на което загинаха 9 души и 20 други бяха ранени. 
Подкрепи Economic.bg