Samsung повдигна завесата към бъдещите сгъваеми смартфони

Компанията ще покаже новите си устройства на 11 август

Samsung повдигна завесата към бъдещите сгъваеми смартфони

Снимка: Unsplash

572 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Броени седмици преди Samsung Electronics да представи най-новото от серията си огъващи смартфони, президентът на компанията и директор на дивизията „Мобилни комуникации“ Ро Ти-Мун повдигна завесата към бъдещето на този клас устройства. Според него светът навлиза в нова ера на трансформация, а отворените екосистеми са единственият начин за ускоряване на иновациите.

Искаме да обогатим ежедневието на всеки един, а не на избрана група от хора. От епична камера и живо, потапящо визуално изживяване до дълго издържаща батерия и сигурност, ние се фокусираме върху това, което наистина има значение за нашия потребител“, коментира Ро Ти-Мун.   

С премиерата на Galaxy Fold Samsung създаде изцяло нова категория при смартфоните. Сега компанията ще подобри второто поколение сгъваеми телефони Galaxy Z Fold2 и Galaxy Z Flip, добавяйки повече функции. Сгъваемите смартфони от трето поколение, които ще бъдат представени на 11 август, ще помогнат на потребителите в изпълняването на няколко задачи едновременно и ще осигурят по-голяма издръжливост. 

Заедно със следващото поколение Galaxy Z устройства, на технологичната сцена ще дебютира първият по рода си S Pen – специално създаден за сгъваеми телефони. Вместо нов Galaxy Note този път Samsung ще добави негови водещи функции към повече устройства от семейството Galaxy. 

Galaxy Z Fold достига до още повече потребители

От Samsung обещават, че новият Galaxy Z Fold ще съчетава най-доброто, което смартфоните и таблетите могат да предложат, като предлага напълно нови начини за работа, свързване и създаване на съдържание. А новият Z Flip ще се отличава с още по-изискан стил и издръжливост. 

За да отговори на нуждите на бързоразвиващия се и все по-свързан свят, Samsung си партнира с лидери в индустрията, като Google и Microsoft. Компанията работи с ключови партньори, за да създаде различни решения за сигурност, които гарантират неприкосновеността на устройствата и данните на потребителите на всички нива. Целта на тези инструменти е да дадат на потребителите още по-голям контрол върху приложенията и данните. 

Част от този подход е и новата унифицирана платформа за носими устройства, разработена съвместно с Google. Освен приложенията на Galaxy като Samsung Health и SmartThings, в новия Google Play Store на разположение ще бъдат още апликации. В допълнение, интерфейсът One UI Watch ще бъде интегриран в устройства от Galaxy екосистемата.

Подкрепи Economic.bg