САЩ обявиха нови правила за морските сондажи

Регулациите целят затягане на сигурността и избягване на еко катастрофи

САЩ обявиха нови правила за морските сондажи
180 ~ 1 мин. четене

Администрацията на президента Барак Обама планира да въведе изцяло нова регулация на офшорните нефтени и газови сондажи в опит за превенция на експлозии като тази, която предизвика катастрофалния разлив в Мексиканския залив, пише The New York Times, позовавайки на официална информация от американската администрация.

Предстоящото обявяване на новите правила за регулация от Вътрешния департамент, което вероятно ще бъде обявено в понеделник, трябва да съвпадне с 5-годишнината от бедствието, коствало живота на 11 души и изля милиони тонове петрол в Залива.

Правилата се въвеждат в момент, в който администрацията на Обама предприема стъпки да разреши сондажите в големи зони от федералните води по югоизточното атлантическо крайбрежие – решение, което силно тревожи природозащитниците.

Правилата целят да затягане на изискванията по сигурността на предпазителите срещу експлозии – стандартните устройства, използвани в нефтената индустрия, които са последната линия на защитата срещу експлозии при подводен добив на петрол и газ.

Това ще е третата и най-голяма промяна в правилата за регулация, засягащи техниката за добив, която администрацията на Обама предприема в резултат на бедствието, след промените през 2010 и 2012 г.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg