Създателите на Forever 21 вече не са милиардери

Компанията затваря магазини и търси предоговаряне на наемите

Създателите на Forever 21 вече не са милиардери

Снимка: Wikipedia

Много е писано за Джин Сук и Да Уон Чан и Forever 21 през годините. Империята за бърза мода е основана от семейната двойка, след като двамата емигрират в Лос Анджелис от Южна Корея през 1981 година. В разгара на успеха на Forever 21, Чан има нетно богатство от близо 6 млрд. долара. Вече не е така.

Нетното богатство на двамата съпрузи пада заедно с продажбите на Forever 21.

Всъщност, нито един от тях двамата вече не е милиардер. Джин Сук вече не е най-богатата селф-мейд американка.

Тяхното богатство се изчислява на по 800 млн. долара, т.е. общо 1,6 млрд. долара общо.

Сега Forever 21 намалява бизнеса си и закрива магазините почти толкова бързо, колкото доскоро откриваше. Някога "горещият" търговец е изправен пред сериозен спад на продажбите, тъй като хората се отдалечават от моловете като цяло и днешните тийнейджъри предпочитат Zara, H&M и онлайн търговците на дребно като Fashion Nova и Asos. Компанията е близо до фалит, твърдят експерти. Анализаторите оценяват, че продажбите на Forever 21 са спаднали с 20 до 25%.

Според информация на Wall Street Journal, компанията е наела съветници по преструктуриране и се е обърнала към най-големите си наемодатели да предоговори наемите на магазините си. На някои от тях дори предлагат дял в компанията в замяна на намален наем. Forever 21 наскоро затвори магазини на основните пазари, включително Лос Анджелис, Ванкувър, Дъблин, Амстердам и Лондон.

Коментари: 0