Създателят на Fortnite вече е сред най-богатите хора в света

Той изпревари имена като Джордж Сорос и Джордж Лукас

Създателят на Fortnite вече е сред най-богатите хора в света
Тим Суини, основателят и изпълнителният директор на компанията зад играта Fortnite – Epic Games – е спечелил толкова много през 2018 г., че вече е класиран в списъка с 500-те най-богати хора в света. При това той е поставен над имена като Джордж Сорос и Джордж Лукас.

В компютърната индустрия се говори, че Fortnite генерира дневни приходи в размер 2.5 млн. долара, което е помогнало на Epic Games да отчете 3 млрд. долара печалба през 2018 г. Според американската телевизия Bloomberg успехът на играта е и причината Суини да влезе в нейния индекс на милиардерите, след като той впечатли обществото със 7.2 млрд. долара богатство през 2018 г. Така американският програмист се нарежда на 195-то място в индекса, който класира 500-те най-богати хора в света. Суини е над известни имена като Джордж Сорос и Джордж Лукас, но все пак остава доста назад от Марк Зукърбърг и Джеф Безос.

Въпреки че това е първата поява на основателя на Epic Games в списъка с най-богатите хора, неговата кариера в гейминг индустрията е дълга и успешна. Суини основава компанията си в мазето на родителите си през 1991 г. По-късно той представя набора от инструменти за програмиране на игри Unreal Engine, който започва да му носи приходи от лицензионни такси. Unreal Engine е в основата на популярни игри като Gears of War, Bioshock и, естествено, Fortnite.

Fortnite е своеобразен хибрид между книжната поредица “Игрите на глада” и компютърната игра Minecraft. При нея 100 души биват оставяни на остров и те трябва да се бият помежду си за оцеляването си. Играта беше представена за първи път през 2017 г.
Коментари: 0