„Северен поток 2“ в датски води ще е готов през април

Три кораба са се включили в изграждането му

„Северен поток 2“ в датски води ще е готов през април

Снимка: Nord Stream

860 ~ 1 мин. четене

Изграждането на двете тръби на газопровода „Северен поток 2“ в изключителната икономическа зона на Дания трябва да приключи до края на април 2021 г., според актуализирано уведомление от строителния оператор на „Северен поток 2“ на портал на Датската морска агенция.

По-рано по време на строителството беше съобщено, че то трябва да започне "от 15 януари 2021 г.", а датата на завършване не беше посочена.

Актуализираното съобщение също така предоставя списък на строителните кораби, участващи в строителството: това все още са тръбопроводът „Фортуна“ и строителните кораби "Балтийски изследовател" и "Мурман".

Nord Stream 2 AG не коментира допълнително публикуваното съобщение.

„Фортуна“ възобнови изграждането на газопровода в датски води на 6 февруари, същото място, където санкциите на САЩ го спряха преди една година и два месеца и половина. „Корабът за полагане на тръби „Фортуна“, който започна работа по възобновяването на строителството на газопровода „Северен поток 2“ на 24 януари, успешно проведе морски опити и днес започна полагане на тръби в датски води“, каза строителният оператор на „Северен поток“ 2 AG в коментар.

Подкрепи Economic.bg