Северна и Южна Корея ще проведат среща на високо равнище утре

КНДР ще закрие своя ядрен полигон на 23-25 май

Северна и Южна Корея ще проведат среща на високо равнище утре

Снимка: БТА

368 ~ 1 мин. четене
Северна и Южна Корея ще проведат утре среща на високо равнище, на която ще обсъдят следващите стъпки за превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия, предадоха световните медии, позовавайки се на съобщение на южнокорейското външно министерство. 

Срещата ще се проведе по предложение на Севера в граничното село Панминчжон. КНДР ще изпрати 29 официални лица от различни сфери, които ще бъдат водени от председателя на Комитета за мирно обединение на страната И Сон-гуон. Южнокорейската делегация ще бъде от 5 души начело с министъра на националното обединение Чо Мьон-кьон. 

За да изпълни своето обещание да спре ядрените опити, Северна Корея ще закрие своя ядрен полигон на 23-25 май. Това ще се случи след срещата на върха в Панминчжон на 27 април и преди историческата среща между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур. 

В КНДР вече са стартирали подготвителни дейности по закриването на полигона Пунгери, съобщи специализирана изследователска група към американския университет "Джон Хопкинс", цитирана от ТАСС.
Междувременно Япония даде да се разбере, че ще работи заедно с Южна Корея и Съединените щати за пълно унищожаване на севернокорейския ядрен арсенал.
Коментари: 0