Шефката на Bet365 е най-големият данъкоплатец във Великобритания

За поредна година Дениз Коутс е и най-високоплатеният директор в страната

Шефката на Bet365 е най-големият данъкоплатец във Великобритания

Снимка: Bet365

Дениз Коутс, ръководител на хазартната империя Bet365, е най-големият данъкоплатец във Великобритания за миналата година, според годишната класация на Sunday Times. Тя и семейството ѝ са платили приблизително 276 млн. паунда, което я нарежда преди платените 143,9 млн. паунда от Стивън Рубин, собственик на група за спортни облекла, която включва марки като Speedo и Berghaus.

На трето място е класиран сър Джеймс Дайсън - той е платил 103 млн. паунда.

Коутс стана за поредна година и най-високоплатеният мениджър във Великобритания.

Авторът на „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг за първи път влиза в Топ 50 на данъкоплатците с оценка от 48,6 милиона паунда. По-рано тя говори за вземане на съзнателно решение да плаща пълни данъци в Обединеното кралство, отказвайки да живее в „някое данъчно убежище“ и критикува „алчните данъчни изгнаници“, пише "Гардиън".

За Роулинг се съобщава, че е платила 47 милиона паунда данък и застраховки.

The Sunday Times съобщава, че данъчният му списък е съставен с помощта на публично достъпна документация за данъчното облагане през 2018-19 г. и взема предвид корпоративния данък, данък върху дивидентите, данък върху печалбата върху капитала, данък върху дохода и данъци върху заплатите.

Изданието обаче призна, че не проследява всеки паунд данък, платен от лицата в неговия списък. „Почти във всички случаи това е просто данък, който можем да видим от публично достъпни финансови отчети.“

Финансирането и търговията на дребно доминират в списъка, заедно с редица аристократични семейства с огромно наследствено богатство.

Херцогът от Уестминстър, който на 29 г. има богатство, оценено на 10,1 милиарда британски лири, се съобщава, че е платил 69,3 милиона паунда данък, което го прави седмият най-голям данъкоплатец в страната. 

Съобщава се, че Ърл Кадоган и семейството му, също собственици на имоти в Лондон, са платили данък от 49,1 милиона паунда върху богатството си от 6,85 милиарда паунда.
Коментари: 0