Щатските акции отново на зелена територия

Днес се очакват още финансови отчети на големи компании

Щатските акции отново на зелена територия

Акциите поскъпнаха отново в четвъртък и отбелязаха трета поредна печеливша сесия за Dow Jones, донасяйки му общо 900 пункта след тежките разпродажби през октомври. Индексът добави повече от процент и финишира на ниво 25380 пункта, а водещ в състава на S&P 500, който скочи с 1.1%, беше секторът на материалите.

Технологичният NASDAQ пък навлезе с 1.8 на сто в зелената територия преди отчетите на Apple, които бяха публикувани след края на търговията. В часовете след затварянето на пазара книжата на технологичния гигант поевтиняха със 7% и пазарната капитализация се понижи под 1 трилион долара. Причина за това беше, че компанията не оправда очакванията за доставки на новите си модели iPhone, които бяха представени наскоро.

Междувременно президентът Тръмп туитна, че е провел „дълъг и много хубав разговор“ с китайския президент относно търговските отношения между двете най-големи икономики в света. Той добави и че срещи между Вашингтон и Пекин са планирани на предстоящата среща на върха Г-20, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Акцентите днес

Nonfarm Payrolls

Всеки първи петък на месеца търговското министерство на САЩ публикува информация за броя на заетите в неселскостопанския сектор в страната за приключилия месец. тоест за октомври. Консенсусната прогноза е, че данните ще покажат ръст на работните места от 200 000, след като добави 134 000 нови такива през септември, докато процентът на безработицата се очаква да остане на ниво от 3.7%.

Финансови отчети Q3

Сезонът на публикуването на корпоративните финансови отчети за третото тримесечие на годината продължава. За финала на седмицата данни ще публикуват Berkshire Hathaway, Chevron, Cboe Global, Paddy Power и други.

Инструменти на фокус

Procter & Gamble - Седмична

Седмичната графика на Procter & Gamble показва доста добри резултати през последните седмици. След като в началото на 2015 г. компанията отстъпи от върховите стойности и за кратко ги достигна в средата на 2017 г., 2018 година беше белязана от силно представяне за компанията, а след добрите отчети за Q3 на 2018 г. може да се каже, че достигане на нови рекорди в близките седмици е напълно везможен сценарии. Може да се влезе в дългосрочна дълга позиция сега с цел нови върхове или средносрочна покупка с цел 95 долара.

EUR/JPY - Дневна

Валутната двойка ограничи пониженията при 127.50 и се отправи да тества 50-дневната средна ЕМА. Очакваме повишението на котировките да продължи до 132.50, където се наблюдава и зона на съпротива, поради което смятаме, че може да се влезе в дълга позиция с първа цел малко под 130.00 при 50-дневната средна, втора цел при 131.50 и потенциална трета – при 132.50.

XAG/USD - Дневна

Движението на среброто продължава да бъде в рамките на рейнджови канал между 14.20 и 14.70 долара за тройунция. Вчерашното отслабване на долара спрямо кошница от валути даде тласък на ценния метал, но не успя да пробие нивото на съпротива. Индикаторът Стохастик обърна движението си и за днес остават два сценария: ако котировките се качат над 14.90 и се задържат, ще може да се влезе в дълга позиция с цел 15.50. Ако обаче не успеят да пробият съпротивата, ще може да се влезе в краткосрочна къса позиция до достигане на ниво при долната граница на канала при около 14.20-14.00 долара за тройунция.

САС 40 - Дневна

След като френският индекс достигна най-ниските си стойности от март 2017 г., през последните два дни той успя да достигне и премине съпротивата при 5074 пункта, съответстващи на 23.60% от Корекцията на Фибоначи. Осцилаторът MACD има възходящо пресичане и в комбинация с последните няколко зелени японски свещи смятаме, че може да се влезе в дълга позиция, като първото ниво на съпротива ще бъде при 5186, а второто – при 50-дневната средна около 5245 пункта.

Коментари: 0