Щатските акции повишиха стойността си

В Европа почти всички сектори завършиха на червена територия

Щатските акции повишиха стойността си

В средата на седмицата щатските акции повишиха стойността си след изказването на президента на САЩ Доналд Тръмп, според който търговската сделка между САЩ и Китай е напът да се случи съвсем скоро.

Инвеститорите също така се запознаха с препис на телефонния разговор от по-рано тази година между президента Тръмп и украинския му колега, който разговор може да разясни скандала около Тръмп и опита за импийчмънт. Това допълнително успокой пазарните участници, които отново се насочиха към рисковите активи.

Индустриалният индекс Dow Jones напредна със 162.94 пункта, докато S&P 500 се изкачи с 0.62 процента до 2 987.84 пункта, а Nasdaq Composite прибави над 1 процент до 8 077.38 пункта. Технологичните компании бяха сред най-добре представилите се, с отлично представяне на лидерите в сектора като Facebook, Amazon, Netflix и Google, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

В Европа картината беше коренно различна, след като почти всички сектори завършиха на червена територия. Европейските технологични компании се разделиха с част от стойността си, което понижи индекса DAX с 0.59% до 12 234.18 пункта. Фокусирайки се върху ситуацията във Великобритания, несигурността около Brexit продължава да замъглява пазарите. Лондонският индекс FTSE 100 изостана с 0.02% до 7 289.99 пункта.

В сряда цената на златото се отдалечи от няколко седмичния максимум, като завърши деня с понижение от 1.82 процента до 1 503.70 долара за трой унция. В основата на понижението беше силният долар, който привлече вниманието на инвеститорите още повече след добрите икономически данни за продажбите на нови жилища. Покачването на щатската валута натежа върху цената на петрола, който поевтиня за втори пореден ден.

Данните за запаси на петрол в САЩ се разминаха с очакванията и разочароваха инвеститорите, което имаше негативен ефект върху суровината. В края на деня щатският лек суров петрол се търгуваше при цена от 56.63 долара за барел, докато сорта Брент можеше да се купи при цена от $62.40.

Акцентите днес

Икономически данни - САЩ

В часовете след обяд ще бъдат публикувани икономическите данни за седмичните молби за помощи при безработица, които се очакват да запишат леко повишение без  това да окаже голямо влияние върху нивото на безработица. Също така ще бъдат публикувани данните за икономическия растеж в страната за второ тримесечие, при което се очаква запазване на темпа на растеж от 2%.

Инструменти на фокус

Harley-Davidson

Акциите на един от най-разпознаваемите производители на мотоциклети се намират над 50-дневната средна, но дават признаци за отслабване на възходящото движение. Пробивът под тренд линията дава възможност за формиране на низходящо движение, но очакваме пробив под нивото 34, за да имаме сигнал за продажба с цел достигане локалния минимум под 31 долара за акция.

USD/CAD

Щатската валута напредва пред канадския долар, след като отскочи от нивото на подкрепа, образувано от 50-дневната средна. Рязкото поскъпване дава възможност за влизане в дълга позиция при пробив над горната граница на канала и завършено възходящо пресичане на индикатора Стохастик. Понижение под 50-периодната средна би променило баланса между продавачи и купувачи, което може да генерира големи разпродажби.

OilUK

Цената на петрола коригира най-голямото си поскъпване от години насам, с което покри отварянето с гап, след атаките срещу петролни съоръжения в Саудитска Арабия. Корекцията достигна до нивото на подкрепа при 50-дневната средна и локалната тренд линия. Пробив под нивата на подкрепа ще дадат възможност за по-голямо понижение, което може да тества минимумите около 57.50 долара за барел.

DAX

Бенчмаркът на европейските пазари се движи в широк рейндж между нивата 11 500 и 12 500, като очакванията ни са за продължаване на възходящото движение при пробив над горната граница. Предвид стойностите на индикатора MACD, които говорят за отслабване на възходящия импулс е възможно още едно тестване на зоната на подкрепа около 11 500 пункта.

Коментари: 0