Ще бъде лош знак, ако незаконен протeст преобърне решение на МС

Надявам се протестите на полицаите да не спрат започнатата реформа в сектор \"Сигурност\"

Радан Кънев:

Ще бъде лош знак, ако незаконен протeст преобърне решение на МС

Снимка: Стоян Йотов

208 ~ 1 мин. четене

„Би било много лош знак за бъдещето ако един незаконен протест преобърне решение на Министерски съвет“. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в сутрешния блок на БТВ.

„Това, което се случи вчера бе на границата на метежа“, подчерта Кънев.

По думите му обявяването на решението на финансовия министър Владислав Горанов е било изненадващо. Според него има две обяснения за обявяването на подобно нещо след изборите.

„Едното е в неподръжаемия стил на министър Горанов да изненадва. Той обсъжда с партиите от мнозинството много параметри на бюджета, но този път изненада служителите на МВР. Другото обяснение е, че МВР е било нужно по време на предизборната кампания и не е било нужно да се смущава съня на служителите докато минат изборите", поясни той.

"Въпросът е може ли една незаконна форма на протест да повлияе на политическо решение. Много ми се иска да не може и тази реформа на бюждет, която Горанов и Бъчварова са начертали, да продължи напред", обясни Кънев.

Тази сутрин се очаква премиерът Бойко Борисов да се срещне с финансовия министър Владислав Горанов и вътрешния министър Румяна Бъчварова, преди редовното заседание на кабинета. Те ще обсъдят съкращаването на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на служителите на МВР и министерство на отбраната.

Подкрепи Economic.bg