Ще се обединим и ще унищожим терористите

Не можем да сме пасивни в борбата със злото, категоричен бе Сергей Лавров

Ще се обединим и ще унищожим терористите
152 ~ 1 мин. четене

„Ислямска държава“, „Джебат ал-Нусра“ и другите терористичните групировки трябва да станат обща цел за унищожаване, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

Не са уместни никакви предварителни условия в тази връзка, добави руският външен министър, цитиран от ТАСС. Той напомни, че за създаването на подобна коалиция, за което е говорил и руският президент Владимир Путин.

"Ясно е, че вчерашните ужаси в Париж трябва да убедят и последния скептик, че не само тероризмът не може да бъде оправдан, а не може с нищо да се оправдае и нашата пасивност в борбата с това зло", подчерта Лавров. 

Според него съществува единна позиция, че "Ислямска държава", Фронтът "Ан Нусра" и други терористични организации "трябва да станат обща законна цел и ние трябва да се борим с тях, за да ги унищожим". 

Йордания ще координира съставянето на единен, приемлив за всички списък на терористичните организации в Сирия, който след това ще бъде предаден за одобрение в Съвета за сигурност на ООН, добави руският външен министър. Редица участници в предишната среща във Виена са представили своите възгледи за подобен списък, посочи Лавров.

Той наблегна на желанието на Кремъл за сътрудничество с останалите държави в борбата срещу тероризма. „Ние още веднъж потвърдихме готовността на Русия да координира нашите действия срещу ИДИЛ и другите терористични организации с оглавяваната от американците коалиция.“

Подкрепи Economic.bg