Ще се срещаме всеки месец с малкия и среден бизнес

Фирмите ще бъдат информирани за нови възможности и международни партньорства, заяви Даниела Везиева

Ще се срещаме всеки месец с малкия и среден бизнес

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Илия Лазаров

Министерството на икономиката ще организира редовни ежемесечни срещи с представители на малкия и среден бизнес.

Това обяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева по време на бизнес форум „Европейски фондове и програми за периода 2016-2017 г. Планът Юнкер и новите финансови инструменти“, предаде репортер на Economic.bg.

Идеята е да се подобри взаимодействието между държавата и бизнеса и малките и средни фирми да бъдат информирани за възможностите, които се появяват при международни събития (изложения, бизнес форуми и др.) и да се възползват от тях.

В срещите ще участват различни експерти от министерството и агенциите към него. „Ще вземат участие всички мои колеги, свързани с икономическите политики, иновациите. Ще може да задавате въпроси към всеки един от нас“, посочи Везиева.

Срещите ще се провеждат в Министерство на икономиката, всеки последен четвъртък от месеца от 14:00 часа.

Везиева коментира и развитието на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК). Тя съобщи, че вече са подписани 420 договора за над 230 млн. лв.

Акцентът в ОПИК е поставен върху развитието на малкия и среден бизнес и иновациите. „Ориентирани сме към високи резултати, идеята е инвестициите да доведат до висока добавена стойност и повишена конкурентоспособност на българския бизнес“, обясни зам.-министърът.

Коментари: 0