Ще загубим огромни суми по \"Регионално развитие\" и \"Околна среда\"

Към настоящия момент по програмата за регионално развитие има 106 млн. евро, които са рискови за страната ни, заяви Лиляна Павлова

Ще загубим огромни суми по \

Снимка: Стоян Йотов

176 ~ 1 мин. четене

„До края на годината ще загубим огромни суми по оперативните програми „Регионално развитие“ и „Околна среда“.  Последната възможна дата за разплащане с тези средства е до 10 декември. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в предаването „Тази неделя“ по bTV.

По думите й към настоящия момент по програмата за регионално развитие има 106 млн. евро, които са рискови за страната ни.

„Всяко едно евро, което успеем да разплатим, ще е победа и ще е спасено. Всичко, което не разплатим, остава неусвоено и ще се приспадне от общия бюджет на България. Това са фактите – ще работим, за да минимизираме щетата, която така или иначе е в милиони“, заяви Павлова. 

Тя посочи за пример строителството на магистрала „Марица“, чието изпълнение има забавяне от година и два месеца. „Това е с всеки проект – те или са замразени, или имат закъснение, или не се работи по тях с необходимия темп“, посочи регионалният министър. 

Павлова обясни, че е най-важно е да се стабилизира ситуацията. „Тази година и половина трябва да я компенсираме в първите две години от мандата, чак тогава ще можем да започнем да надграждаме“, заяви тя.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg