Швейцарска компания откри логистичен център у нас

Той е разположен на площ от 3000 кв. м

Швейцарска компания откри логистичен център у нас
Автор: Илия Лазаров

Швейцарската компания ТРИЗА отвори чисто нов Логистичен център в България. Сградата се намира в Индустриален парк София изток, край Елин Пелин и бе построена за по-малко от година. Компанията е водещ производител на четки за зъби и продукти за устна хигиена.  

Лично зам.-министърът на икономиката Любен Петров преряза лентата на новопостроения Логистичен център. „Българското правителство стои зад всеки инвеститор и ще продължава да работи за увеличаването на инвестициите и разкриването на нови работни места“, заяви Петров.

 

Той подчерта стабилната политическа ситуация в страната и стабилният икономически растеж, които създават благоприятни условия за инвестиции, съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Зам.-министърът представи предимствата, които българското законодателство предоставя на инвеститорите – 10% корпоративен данък, 10% данък върху доходите на физическите лица, 5% данък върху дивидента.


Логистичният център на ТРИЗА ООД е разположен на застроена площ от 3000 кв. м върху собствен терен от 27 хил. кв. м, като застрояването ще бъде поетапно в следващите 5 г. Размерът на инвестицията до момента е за повече от 6 млн. лв. като се очаква да бъдат разкрити до 30 работни места само в построената част. Чрез тази инвестиция компанията предвижда да започне разширение на пазарите си в страните от Източна Европа. Очакванията са по 30 хил. четки да излизат от склада на ден.

Като част от инвестиционната политика на Министерство на икономиката Петров акцентира върху развитието и управлението на индустриални зони и технологични центрове от Национална компания „Индустриални зони“, както развитието на научна и развойна дейност и генерирането на иновации в „София Тех парк“.

Коментари: 0