Сидеров: Войната на Симеонов с бизнес кръгове не е полезна за България

Лидерът на \"Атака\" смята, че Валери Симеонов руши тройната коалиция

Сидеров: Войната на Симеонов с бизнес кръгове не е полезна за България
1044 ~ 2 мин. четене

„Войната, която вицепремиерът Симеонов води с определени бизнес кръгове, не е полезна за България”. Това заяви председателят на Парламентарната група на Обединените патриоти и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров по повод вчерашно изявление на лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов. От НФСБ обявиха за лобистки промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които бяха внесени от депутат от „Атака”.

По думите на Сидеров, ако воюваш с българския бизнес, отваряш поле на чуждия. „Защо Симеонов не се занимава с "Дънди Прешъс Металс", с ЧЕЗ, други външни инвеститори, които дойдоха и ни грабят, изнасят огромни печалби”, попита Сидеров.

„Съветвам Симеонов да не се прави на съдия, следовател или шериф, защото той е вицепремиер, защото имаше "Атака", защото аз направих тази тройна коалиция и по този начин Симеонов е на този пост. Трябва да се съобразява, да има уважението и признанието за това, което съм направил", коментира Сидеров.

Според Сидеров действията на Симеонов целят да разрушат една тройна коалиция /Обединени патриоти/.

Той смята, че разрушителните действия срещу Обединените патриоти са заплаха за управляващата коалиция и ще върнат ДПС на власт. „Ако това е целта, значи успешно работи по въпроса, коментира Сидеров”. Той подчерта, че няма да допусне това и ще направи всичко възможно да се спази споразумението с ГЕРБ за пълен мандат.

„Да използваш възможностите си на вицепремиер да хулиш собствената си парламентарна група, която те е излъчила, като лоша, лобистка, ти режеш клона на който седиш. И понеже не приемам, че Симеонов е самоубиец, значи тогава вероятно търси друг клон, на който да се пренесе. Като патил човек само казвам - да не се окаже гнил този клон", каза още Сидеров.

Сидеров заяви, че на коалиционния съвет на Обединените патриоти тази седмица е станало ясно, че Валери Симеонов не иска да се явят заедно на предстоящите евроизбори.

Подкрепи Economic.bg