\"Сирма Медикъл Системс\" взе награда за стартъп на годината

Основният продукт на компанията е Diabetes: M - уникално мобилно приложение, разработено от диабетици за диабетици

\

Българската стартъп компания "Сирма Медикъл Системс" АД бе обявена за най-успешната стартираща компания на годината на годишните награди "Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017", организирани от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), които се провеждат за втора година.

Компанията бе отличена за Diabetes: M -  уникално мобилно приложение, разработено от диабетици за диабетици, което е изключително удобно и лесно за ползване, с функционалности за съхраняване на лични медицински данни. С негова помощ диабетно болните могат да следят, анализират, преглеждат, споделят и управляват всички аспекти на своето състояние, посредством своите мобилни телефони или таблети, по всяко време и на всяко място.

Приложението може да се използва от пациенти с диабет 1 и 2,  бременни жени с гестационен диабет и всеки, който иска да контролира своето хронично диабетно състояние или това на член на семейството. Освен от пациентите, лекарите също използват приложението, което в допълнение се препоръчва от диетолози и други здравни специалисти.

До края на лятото предстои включването на редица допълнителни функционалности и подобрения, както и пускането на уеб-базиран потребителски интерфейс. Това ще предложи на потребителите повече начини за проследяване и анализ на данните, помагайки им да управляват както разходите, така и риска на диабетното състояние, посочват от "Сирма Медикъл Системс". 

По данни, представени от компанията, броят на възрастните в световен мащаб, страдащи от диабет е 422 милиона през 2016 година. Ако настоящите тенденции се запазят, над 700 милиона души ще бъдат засегнати от това заболяване до 2025 година. Световните разходи за лечение на диабет възлизат на 825 милиарда долара годишно, показват резултатите от изследването, проведено от Imperial College London и Световната здравна организация.

Наградите "Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017" бяха раздадени в 10 категории. Официалната церемония се проведе в рамките на тазгодишната аутсорсинг конференция "Дефиниране на устойчивите бизнес модели на бъдещето", която се проведе на 16 юни в гр. Бургас.

Коментари: 0