Skype се срина в цял свят

Приложението е недостъпно за милиони потребители в САЩ, Азия и Европа

Skype се срина в цял свят
3626 ~ 1 мин. четене
Ако днес сте се опитвали да влезете в своя акаунт в Skype и не сте успявали дълго време, не сте единствените. Достъпът до популярната програма за чат и видео разговори е бил невъзможен за милиони потребители по цял свят, стана ясно от информация на компанията-майка Microsoft. Приложенията – и мобилното, и това за десктоп, са спрели да работят. 
Хиляди потребители са споделили за проблема във форумите на компанията и са търсили съвети как да се справят с него. Час след срива от Microsoft са признали за проблеми с уверението, че работят по разрешаването му. 
От компанията коментират, че ако потребителят не може да се свърже към Skype, просто няма какво да направи сам. Това е общ проблем, идващ от сървърите на Microsoft, и всичко, което можете да сторите, е да изчакате, докато гигантът не го оправи, пише WindowsReport.
От информацията става ясно, че проблемът е масов и засяга места из САЩ, Азия и Европа. Български потребители също са били засегнати. 
Според запознати, причината за срива може да се търси в скорошното обновление на интерфейса и функционалността на Skype. 


Подкрепи Economic.bg