Слави Трифонов: bTV ме цензурира, довечера ще направя ново предаване

Епизодът във вторник ще е насочен към свободата на словото

Слави Трифонов: bTV ме цензурира, довечера ще направя ново предаване
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Най-голямата национална телевизия в България bTV е цензурирала „Шоуто на Слави“, когато е решила да спре предаването му в понеделник. Това каза самият Станислав Трифонов на специално организирана пресконференция, която се излъчваше на живо във Facebook. Шоуменът обясни, че в спряното предаване не е имало нищо друго, освен изчитането на писмото, с което той изразява гражданската си позиция, поставяйки ултиматум от две седмици на новото Народно събрание, след което би отишъл на протест.

„Това е цензура, защото аз не нарушавам нито един закон с изчитането на това писмо, не нарушавам и моя договор с телевизията. Там е упоменато, че предаването ми е не само с развлекателен характер, но и се изразява моята позицията и тази на моите колеги по отношение на нещата, които се случват в България“, каза Трифонов.

Той обясни, че в записаното предаване диктор е изчел декларацията, която бе публикувана по-рано през деня в интернет, след което е бил пуснат химна, изпят от публиката по време на концерта в Лондон. След това е имало актьорска вечер, която е стандартна за предаването в понеделник.

Трифонов припомни, че през годините е бил спиран от няколко телевизии, но от bTV е спрян за първи път. Също така каза, че след пресконференцията той и екипът му ще запишат още едно предаване и ще го дадат на bTV да го излъчат. „Ние имаме договор с bTV, когато свърши пресконференцията ще отидем да произведем предаване по смисъла на договора, който имам. Ще видя дали bTV ще го излъчи. Аз си спазвам договора, действам праволинейно“, каза Трифонов. Той уточни, че предаването довечера ще е конкретно насочено към свободата на словото.

От bTV излязоха с официална позиция, в която се казва, че отмяната на излъчването е свързана с позицията на телевизията да бъде безпристрастна и обективна при отразяването на политическите процеси. Според ръководството на медията водещият на „Шоуто на Слави“ „е опитал да употреби ефира за целите на лична политическа кампания“.
Коментари: 0