След като изпревари Apple, Huawei иска да е №1 по продажби на смартфони до 2020 г.

Китайската компания работи и по сгъваем телефон, който ще дебютира през следващата година

След като изпревари Apple, Huawei иска да е №1 по продажби на смартфони до 2020 г.

Снимка: Pixabay

Разходете се в който е да е голям град в Китай и ще видите магазините и рекламите на Huawei навсякъде. Това е така, защото компанията най-големият играч на най-големия смартфон пазар в света и се превърна в основен претендент на световната сцена.

Китайската технологична компания изпревари Apple и се превърна в втория по големина доставчик на смартфони в света по пазарен дял в края на второто тримесечие на 2018 г. и сега има нова цел - да стане номер едно до 2020 г., изпреварвайки и Samsung.

"През следващата година ще бъдем много близо до номер едно, може би ще се изравним със Samsung. И поне през следващата година може би имаме шанс вече да бъдем номер едно - 2020 година", каза Ричард Ю, главен изпълнителен директор на потребителското отделение на Huawei, в интервю за CNBC.

Компанията стана една от технологичните гиганти на Китай благодарение на ръста на мобилното мрежово оборудване и сега е един от най-големите доставчици в света на този пазар. Тя също е и производител на оригинален дизайн, т.е. - проектира и произвежда устройства за други фирми.

През 2010 г. Huawei пусна първия си смартфон със собствена марка IDEOS, който работи с операционната система Android, и струва около 60 евро (67,50 долара). А вече през 2018 г. и компанията има мобилни телефони с оригинални чипове с изкуствен интелект и е първа в предлагането на нови функции. А устройствата и достигат цена от над $1000.

Huawei работи и върху сгъваем телефон, който ще дебютира през следващата година и ще бъде първият телефон с 5G поддръжка на компанията. Ю каза още пред CNBC, че компанията работи и по очила с добавена реалност.
Коментари: 0