Служители на Apple продължават да се блъскат в стъклените стени на новия кампус

Новото седалище на Apple в Калифорния коства 5 млрд. долара на компанията

Служители на Apple продължават да се блъскат в стъклените стени на новия кампус

Снимка: Apple

2579 ~ 1 мин. четене
Едно от нещата, с които технологичният гигант Apple се хвали напоследък, е новото централно седалище на компанията в Калифорния Apple Park за 5 млрд. долара. Футуристичната сграда буди любопитството на мнозина с концептуалния си вид, но се оказва, че на работещите там причинява известни главоболия – буквално. 

Няколко души от наетите в компанията вече са претърпели инциденти след сблъсъци в стъклените стени на сградата, при които са получили и прорезни рани. За двама от тях се знае, че са получили контузии на главата. Информация за първите такива случаи се появи още през януари, след това и през февруари. 

Злополуките могат да доведат до проблеми за Apple с калифорнийските закони, според които „служителите трябва да бъдат защитени от опасности при движение покрай стъклени прегради, чрез бариери или видими, трайни маркировки“. Важно е да се отбележи и, че компанията е била предупредена по-рано от строителните инспектори, че стъклените стени може предизвикат объркване у хората и да доведат до нежелани инциденти. 

В крайна сметка прогнозите са се сбъднали, като според данни най-малко в три от случаите се е наложило да бъдат повикани медицински екипи. Това показва справка в архивите на телефонните обаждани на спешния телефон 911, пише Guardian.  

Apple Park представлява огромна кръгла сграда, направена от метал и стъкло. Тя е проектирана от Норман Фостър и струва на компанията около 5 млрд. долара. 
Подкрепи Economic.bg