Снуп Дог инвестира в стартъп за доставка на марихуана

Eaze получи 10 милиона долара финансиране

Снуп Дог инвестира в стартъп за доставка на марихуана

Снимка: AP

4397 ~ 1 мин. четене

Американският рапър Калвин Колдозар Брадус, по-известен като Снуп Дог, инвестира в ново-регистрираната Eaze - фирма за доставка на марихуана.

Около 10 милиона щатски долара бяха вляти в компанията. Групата от инвеститори включва DCM Ventures, 500 Startups, Casa Verde Capital Snoop Dogg и Fresh VC.

Eaze предлага доставка на марихуана като свързва пациенти в Калифорния, използващи медицинска марихуана, с местните диспансери. Eaze получи 1.5 милиона долара през ноември и заяви, че може да осигури доставка в рамките на 10 минути.

Основана от Кейт Маккарти, Eaze е едно от няколко стартъп компании, предлагащи марихуана. Редица инвеститорите бързат да финансират подобни начинания, очаквайки законна легализация на наркотика. Наскоро Аляска, Колорадо, и щата Вашингтон приеха закони, узаконяващи марихуаната.

Има повече от половин дузина стартъп компании, предоставящи услуги за доставка на марихуана, включително Dave, Canary, Meadow, Grassp и Nestdrop.

Маккарти заяви, че Eaze планира да разшири до областите на дейност на фирмата и предлага услугите си на повече хора, който търсят както медицинска марихуана така и марихуана за развлечение. Основателят на фирмата, който планира да наеме още 50 служители през следващите 50 дни, изчаква марихуаната да бъде легализирана.

Тенденцията за заявка и доставка като бизнес модел беше популяризирана от Uber – просто натиснете един бутона и можете да имате всичко за минути. Той предизвика голям интерес и няколко милиарда долара финансиране. 

Подкрепи Economic.bg