Собственикът на HomeMax купува HIT

Искането за одобряване на сделката вече е внесено в КЗК

Собственикът на HomeMax купува HIT
Бившият приватизационен фонд „Родна земя холдинг” АД, който е собственик на веригата магазини HomeMax, иска да купи веригата магазини HIT. Потенциалният купувач вече е внесъл в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) искане да се разреши сделката.

Освен това „Родна земя” е собственик на дружество за продажба на аудио- и видеотехника, както и на компании за управление на недвижими имоти. Фирмата също така се занимава с търговия със зърно, управление на мелници и има оранжерии и ферми за птици.

HIT има два магазина, които се намират в столичните квартали „Младост” и „Люлин”. Те бяха открити през 2002 г. от германски инвеститор, но през последните години отчитат постоянни загуби, а клиентите им намаляват. Вероятно именно това е причината за продажбата им.

Желанието на досегашния собственик на HIT да напусне пазара е от години, но явно чак сега се е намерил кандидат купувач. Сделката е част от актуалната тенденция западни търговци на дребно да напускат българския пазар, ако не са лидери в сектора.
Коментари: 0