Собственикът на Zara купи офиси на Amazon в Сиатъл

Така Амансио Ортега става наемодател на Джеф Безос

Собственикът на Zara купи офиси на Amazon в Сиатъл
1360 ~ 1 мин. четене
Pontegadea Inmobiliaria - поделението за недвижими имоти на Амансио Ортега, основател на модната група Inditex, част от която е и Zara, приключи сделката по придобиване на две офис сгради в Сиатъл, отдадени под наем на Amazon. Това заяви говорител на Pontegadea в четвъртък, цитиран от Евронюз.

Инвестиционната компания е купила сградите от американския инвестиционен фонд USAA Real Estate, каза говорителят, добавяйки, че това е най-голямата сделка на испанския фонд в САЩ.

Сградите са продадени за 740 млн. долара, според Seattle Times. Pontegadea отказа да коментира стойността на сделката.

Така на практика най-богатият европеец става наемодател на най-богатия човек в света - Джеф Безос, чийто гигант в онлайн търговията Amazon ползва офисите под наем.

Ортега осъществи напоследък доста придобивания на премиум клас недвижими имоти в топ дестинации като Лондон и Ню Йорк, превръщайки се в основен играч в сферата на недвижимите имоти. Той инвестира, без да взима заеми за това, използвайки парите от огромните дивидентни плащания от Inditex.

Най-богатият човек в Европа, който притежава 59.29% дял в Inditex, не само отдава под наем търговската си собственост на своите марки като Zara и Massimo Dutti например, но и на конкуренти като шведската H&M и американската Gap.

Pontegadea закупи сградата на Adelphi в Уестминстър, Лондон, през втората половина на миналата година, където са офисите на Spotify и медийната компания Conde Nast. Също така придоби част от лондонския търговски център Oxford Street и историческата сграда E.V. Haughwout в Сохо, Ню Йорк.


Подкрепи Economic.bg