Somersby с нов вкус за лятото

Новият сайдер притежава натурален плодов аромат и вкус на боровинка

Somersby с нов вкус за лятото

Тази година е поредната, в която Somersby предлага нов вкус на своите потребители - свежо предложение с вкус на боровинка. Somersby blueberry притежава натурален плодов аромат и вкус на боровинка и е с 4,5% алкохолно съдържание.

Новото попълнение в портфолиото на Somersby бе избрано на базата на резултати от потребителско проучване, проведено от Карлсберг Груп в редица европейски пазари – в това число България. Основните изводи от проучването на нашия пазар сочат, че 9 от 10 български потребители биха си купили Somersby с вкус на боровинка, тъй като напитката е с добре познат за нашите географски ширини вкус на горски плодове, който местният потребител естествено приема и харесва. 


Somersby с вкус на боровинка е новост за цялата Карлсберг Група през 2016 година. 10 са страните в Европа, в които тя се лансира тази година, сред които държавите от нашия регион – България, Сърбия, Черна Гора, Хърватска, , Словения, Унгария, както и скандинавските пазари. Сайдерът се предлага у нас в малките стъклени бутилки от 0,33мл.

Само през 2015 година пазарът на сайдер в страната нарасна с 72%, в сравнение с предходната година. Somersby реализира 44% ръст в обем, сравнено с 2014 г.

Коментари: 0