Sony показа футуристичния PlayStation 5

Следващата генерация на популярната конзола ще излезе до края на 2020 г.

Sony показа футуристичния PlayStation 5

Снимка: Sony

2312 ~ 1 мин. четене

Sony най-накрая разкри дизайна на своята конзола от ново поколение – PlayStation 5. Подробности за нея бяха разкрити в четвъртък по време на видео събитие, продължило над час.

В следващата генерация на популярната конзола няма толкова черен цвят, който характеризираше PlayStation 2, 3 и 4. Японският производител сега е предпочел черно-бяла комбинация за футуристичния дизайн на своята нова конзола, която ще се предлага в две версии.  

PlayStation 5 ще се продава с или без диск плейър. Втрият модел, наречен PlayStation 5 Digital Edition, ще е по-малък и логично трябва да се продава на по-ниска цена. Но ако изберете тази версия, ще трябва да изтеглите всичките си игри през PlayStation Store. Това прави невъзможно препродаването им или придобиването на използвани игри. Тази ценова политика се използва от основния конкурент на Sony, Microsoft, за Xbox One S.

Sony разработи и докинг станция за зареждане на PlayStation 5, нова HD камера, безжични слушалки и дистанционно управление. Все още не е известно на каква цена ще се продават те и дали ще бъдат пуснати в продажба заедно с конзолата.

Sony засега даде детайли за конзолата и потвърди за пореден път, че PlayStation 5 ще излезе в края на годината, но без да посочва точна дата. Продажната цена остава неизвестна.

Подкрепи Economic.bg