Sony пуска на пазара \"умни\" очила

Те ще се предлагат в десет държави на цена от $840

Sony пуска на пазара \
4397 ~ 1 мин. четене

Технологичният гигант Sony обяви, че през следващия месец на пазара в десет държави ще се появи версия за разработчици на очилата с добавена реалност, предаде BBC News.

Във Великобритания и Германия вече се приемат предварителни поръчки за устройствата. Очаква се на по-късен етап те да бъдат предлагани в Япония и САЩ.

Очилата на Sony с дебела черна рамка са съвместими с последната версия на операционна система Android. Първият модел ще се продава със софтуерен комплект за разработчици, който да мотивира потребителите да създават програмни приложения.

Устройствата тежат 77 грама и съдържат аксеперометър, жироскоп, компас, сензори за изображения и яркост, 3-мегапикселова камера и микрофон. Системата включва и контролер, който се закача за дрехите и има микрофон, сензор за докосване о батерия. Очилата ще се предлагат на цена от 840 долара.

Новата технология на Sony се приема по различен начин. „Смятам, че Sony губи време, енергия и усилия. Google Glass очевидно се нуждаеха от преосмисляне. Не виждам как очила с дебели рамки и по-натрапчив вид от очилата на Google ще имат успех“, казва Стюарт Майлс, редактор на технологичния сайт Pocket Lint.

По думите му хората харесват носими устройства, каквито са гривните и часовниците, но са по-чувствителни към лицата си. “Да носиш нещо на главата си е значително по-различно, отколкото да носиш нещо на ръката си”, добавя той. Подкрепи Economic.bg