Sony създаде поделение за изкуствен интелект

Той ще се фокусира върху игрите и храната

Sony създаде поделение за изкуствен интелект

Снимка: Pixabay

624 ~ 1 мин. четене
Sony Corporation създаде Sony AI - организация, която ще прави изследвания и разработки в областта на изкуствения интелект.

В съобщение днес Sony заяви, че новото предприятие ще има офиси в Япония, САЩ и Европа, като първоначално ще стартира проекти в областта на игрите, изображенията и сензорите и „гастрономията“.

В своето съобщение технологичният гигант заяви, че „въвеждането на нови технологии, базирани на AI, ще бъде от решаващо значение за по-нататъшното повишаване на стойността на бизнеса с игри и сензори на Sony в следващите години“.

Компанията добави, че изследванията ще бъдат „проведени в тясно сътрудничество със съответните бизнес групи на Sony Group“.

Компанията вече работи в сектор „гастрономия“. През април 2018 г., чрез американското си дъщерно дружество Sony Corporation of America, Sony сключи споразумение с университета Carnegie Mellon да работи за изследвания на изкуствения интелект и роботиката.

Тогава Sony заяви, че "първоначалните изследвания и разработки" ще разглеждат "оптимизиране на приготвянето на храната, готвенето и доставката".

Тази област беше избрана, обясни от Sony, тъй като технологията, необходима на един робот да се справи със "сложната и разнообразна задача на приготвяне на храна", от своя страна би могла да се приложи за по-широк спектър от умения и индустрии.
Подкрепи Economic.bg