СОС предлага удължаване срока на стикерите за платено паркиране в София

Заради извънредното положение компенсация се предлага и за ползващите услугата „Служебен абонамент“

СОС предлага удължаване срока на стикерите за платено паркиране в София

Снимка: Wikipedia

708 ~ 2 мин. четене

Удължаване на срока на валидност стикерите за локално платено паркиране в София с два месеца, предлагат в свой доклад Карлос Контрера, председател на комисията по транспорт към Столичния общински съвет (СОС), както и нейните членове Радослав Влахов и Борислав Бориславов. Предложението се очаква да бъде разгледано на предстоящата сесия на съвета на 28 май, става ясно от информация на сайта на Столична община.

Стикери за локално платено паркиране се купуват от хора, които по постоянен адрес живет на място в столицата, на което паркирането е само платено – тоест в „зелена“ или „синя“ зона.

В доклада се посочва, че към момента на отмяната на почасовото платено паркиране и респективно на локалното платено паркиране, общият брой на лицата, получили стикери за платено паркиране за едногодишен или двугодишен период е около 28 хиляди души. Справедливо е хората да бъдат компенсирани за времето, в което платеното паркиране в София беше отменено заради извънредното положение и респективно те не са могли да използват своите стикери, отбелязват вносителите на доклада, пише БТА.

Припомняме, че от 17 март до 7 май паркирането в централните части на столицата беше безплатно заради извънредното положение в страната.

Общинските съветници предлагат също физическите и юридическите лица, които имат сключени договори за ползване на паркоместа в режим „Служебен абонамент“ с Центъра за градска мобилност (ЦГМ) преди 18 март и валидни след 18 март, да бъдат освободени от задължението да заплащат цената за ползване на услугата за периода до изтичане на срока на договора, но не повече от един месец и 19 дена (периода на спиране на предоставяне на услугата).

В доклада се предлага още физическите и юридическите лица, които имат сключени договори след 18 март за ползване на пакроместа в режим „Служебен абонамент“ с ЦГМ да бъдат освободени да заплащат цената на услугата за времето до 6 май.

Това предложение е по повод съобщението на ЦГМ от 18 март, в което се казваше, че до 29 март временно отпада услугата „Служебен абонамет“ заради извънредната ситуация.Подкрепи Economic.bg