„Спаси София“ алармира за редица недовършени дейности по „Графа“

Два месеца след „края“ на ремонта фонтанът не работи, а пейките още нямат скари

„Спаси София“ алармира за редица недовършени дейности по „Графа“

Снимка: Спаси София

2810 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

15 месеца след началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и два месеца след "края" му, все още има редица дейности, които не са завършени. За това алармират от неправителствената организация "Спаси София", която следи отблизо състоянието на ремонтите в центъра на столицата.

"По незнайни причини, дразнещите и опасни "акули" все още не са премахнати, въпреки че решението за това беше взето още в началото на април. Четири месеца са недостатъчни на общината да организира една толкова лесна операция по премахването на "акулите", които нараняват, вместо да предпазват пешеходците", недоволстват от организацията.

Обновеният фонтан също не работи въпреки хвалбите, че е напълно реставриран и готов. Да свърши лятото ли чакат от Общината, за да го пуснат? Същото се отнася и за навесите за книжния пазар, монтирани през зимата, но оставени недовършени и без функция. За капак, скъпоплатените пейки, оприличавани на саркофази, още нямат скари, така че да могат да бъдат ползвани, независимо от времето. Като добавим и подземните контейнери на ул. "Солунска", които стоят опаковани вече цяла година, както и няколкото невъзстановени чешми - картинката става тъжна, пишат от "Спаси София" на страницата си във Facebook.

От неправителствената организация се обръщат към столичния кмет Йорданка Фандъкова за обяснение защо обектът се води за приключен, а има толкова много недовършени неща и питат кога ще бъде завършен този ремонт:

"Йорданка Фандъкова, с този ремонт доказахте, че вие и ръководството на Столичната община просто не умеете да предвиждате, изпълнявате и контролирате проектите, за които хвърляте милиони от нашите пари. Липсва ви и всякакво чувство за естетика. И все пак, едно публично пространство, макар и с криво наредени плочки, не може да бъде смислено и оживяно, ако няма градска мебел и функция. Питаме ви какво е оправданието този път, толкова малко от обещаното да е свършено, а обектът вече да се води за приключен?", питат от "Спаси София".

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg