Speedy вдига цените на доставките заради тол таксите

4 стотинки повече за всяка пратка ще плащат клиентите, които изпращат пакети до 31 кг.

Speedy вдига цените на доставките заради тол таксите

Снимка: Pixabay

9048 ~ 2 мин. четене
Габриела Махлелиева Автор: Габриела Махлелиева

Куриерската фирма Speedy обяви, че вдига таксите за доставки заради въвеждането на тол системата. Компанията ще трябва да заплаща за своите превозни средства, чрез които разнася пратките си, по 11 ст. на километър за автомагистрала и по 10 ст. за всеки километър по първокласен път.

Това на практика означава, че Speedy започва да разпределя таксите, които те трябва да заплащат за движение по републиканските пътища, на своите клиенти. Потребителите, които изпращат пратка с тегло до 31 кг. до друг град, ще трябва да доплащат с 4 стотинки повече заради тол таксата. Това обясниха за Economic.bg от куриерската фирма. От там уточняват, че допълнителната такса ще се заплаща на пратка, а не на база километър изминато разстояние. „Независимо дали изпращате пакет до Варна, Видин или Пловдив от София, то ще трябва да доплатите само 4 стотинки“, казаха от Speedy.

С 10 стотинки пък се увеличава таксата на куриерските услуги за всички пратки, които са над 31.5 кг. Увеличение в цената на пратките, които се изпращат на пале също има – половин стотинка за всеки километър. „Всяка пратка, която се изпраща на пале ще бъде таксувана с допълнителна половин стотинка на всеки километър от точката на изпращане до точката на получаване“, уточняват от куриерската фирма.

Това е поредното увеличение на куриерските услуги в рамките на година. През 2019 г. транспортните такси за доставка на пратки се увеличиха с 4% заради инфлацията, макроикономическата обстановка и безработицата, обясняват от Speedy. Според тях сегашното увеличение заради тол таксите е неизбежно, защото допълнителните разходи, които компанията има заради тях, няма как да бъдат компенсирани с предишното поскъпване.

Коментари: 0