Стачка засяга Ryanair и на 10 август

Компанията води преговори с персонала си в Европа за нови колективни трудови договори

Стачка засяга Ryanair и на 10 август

Снимка: Ryanair

Пилотите на Ryanair в Швеция ще стачкуват на 10 август, съобщи Асоциацията на шведските авиопилоти, и изтъкна като причина невъзможността на ръководството на компанията да се срещне с представители на синдикатите повече от осем месеца.

През юли Ryanair вече пострада от стачки на пилоти и кабинен екипаж в Испания, Португалия, Белгия, Италия и Ирландия. компанията е изправена пред планирани стачни действия в Германия след 6 август, когато местните синдикати поставиха срок за изпълнение на исканията им в колективните трудови договори.

Нискотарифният превозвач води преговори със служителите си в цяла Европа, съобщава Евронюз.

"Никъде в Европа не са договорени никакви колективни споразумения, а враждебното отношение на Ryanair към нейните служители отново се проявява няколко пъти, напоследък чрез заплахи срещу ирландските пилоти, след като те използваха законното си право да стачкуват", заяви шведският съюз в изявление.

Припомняме, че вчера германският синдикат на пилотите обяви, че ако до 6 август не бъде отговорено на исканията им, ще обявят стачка, като дадат 24-часово предизвестие за нея.

На 3 август, в петък, е планирана друга стачка в Ирландия.

На 25 и 26 юли компанията отмени над 600 полета в Европа заради стачка на пилотите в Испания, Италия, Белгия.
Коментари: 0