Стъклен iPhone идва през 2017 г.

Новото поколение ще е с edge to edge дисплей и ще дебютира като iPhone 8

Стъклен iPhone идва през 2017 г.
Apple планира един модел iPhone с изцяло стъклен корпус от очакваното поколение, което ще дебютира през 2017 година. Новината беше съобщена от Nikkei, позовавайки се на изявление, направено от Алън Хорн (Allen Horng), изпълнителен директор на Catcher Technology, пише imagazin.bg.

Catcher Technology е един от основните доставчици на корпуси за iPhone устройства, а според Хорн компанията от Купертино ще използва стъклен корпус, за да отличи изцяло своите устройства от всички останали алуминиеви смартфони на пазара, мнение, което споделя и анализаторът на KGI Securities, Минг Чи Куо.

Хорн споделя, че доколкото му е известно, само един модел iPhone от очакваното 2017-о поколение ще бъде изграден върху стъклен корпус, а това няма да намали цената на продукта по никакъв начин, защото, въпреки напредналите технологии, стъклената обвивка ще се нуждае от подсилена метална рамка. В подкрепа на своето мнение, изпълнителният директор на Catcher Technology акцентира, че технически е невъзможно корпусът да бъде изработен изцяло от стъкло, без наличието на метална рамка или конструкция.

iPhone поколението през 2017 година ще донесе значителни промени, като една от тях вероятно ще бъде така наречения “edge to edge” дисплей, който ще обхваща цялата предна част на устройството, а в него ще бъдат вградени всички необходими сензори, бутони, предна камера и говорител.

Другата новост загатва промяна в името на очакваното поколение през 2017 година. Поради големите промени, вероятно бъдещото устройство няма да продължи по традиция 7-мо поколение, като бъде добавена индикация “S”, а ще дебютира като iPhone 8.
Коментари: 0