Стартира конкурсът за уебсайтове с европейски домейни EURid Web Awards

Български уебсайтове също ще могат да участват тази година

Стартира конкурсът за уебсайтове с европейски домейни EURid Web Awards
444 ~ 2 мин. четене
Български уебсайтове с домейни .eu и .ею ще могат да участват в конкурса EURid Web Awards, това стана ясно по време на фестивала WebIT. Това съобщи г-н Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid – организацията управляваща европейските домейни от първо ниво .eu и .ею, по време на Webit.

На фокус ще бъде изграждането на доверие в дигиталното присъствие, въвеждане на алгоритми, които предотвратяват злоупотреби с регистрации, продължаване на разработването на интернационализирани имена на домейни и създаване на многоезично онлайн пространство. 

EURid ще разшири също и своята подкрепа за европейските стартъпи. Процесът по номиниране в EURid Web Awards 2017 стартира. За да се включите в конкурса, трябва да регистрирате вашия уебсайт на интернет страницата http://webawards.eurid.eu/. 

Наградите са уникална възможност за открояване в дигиталното пространство. Тази година победителите ще получат престижен награден пакет, включващ персонализиран 1-минутен видеоклип, създаден от EURid за рекламни цели. Уеб наградите се раздават в следните категории: Лидерите, Изгряващите звезди, По-добрият свят, Домът на .eu и Лауреатите. Номинирани могат да бъдат всякакви уебсайтове, независимо дали са на утвърдени компании, стартиращи фирми, предприемачи с екоинициативи, образователни институции или блогове за развлечения. 

Като част от подкрепата си за стартъп екосистемата у нас, EURid дава възможност на двама представители на стартиращ проект от България да присъстват на гала церемонията по връчване на наградите EURid Web Awards, която ще се проведе в Брюксел на 21 ноември 2017 г. Организаторите обещават и тази година церемонията по награждаване да бъде грандиозна. Световни знаменитости като Ким Уайлд, трио Калакан и Сюзън Бойл са връчвали награди на победители в предишни издания. 

“EURid Web Awards ни позволяват да подкрепяме притежателите на европейски домейни от първо ниво, именно това прави работата ни толкова значима. Тези награди са възможност да покажем нашата благодарност за тяхната упорита работа, отдаденост и лоялност, не само към нашите домейн имена, но и към Европа като цяло. Горещо приканваме всички българи, които притежават .eu и .ею разширения да участват в EURid Web Awards, защото наградите представляват невероятна възможност за всяка компания да се открои в дигиталното пространство", отбеляза г-н Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg