Стартира лидерска акдемия за бизнес дами

Съветът на жените в бизнеса в България за четвърти път организира инициативата

Стартира лидерска акдемия за бизнес дами
1096 ~ 2 мин. четене

Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) отново ще даде възможност на дами на средни мениджърски позиции и от малкия и среден бизнес да преминат през високопрофесионалната обучителна програма. Инициативата Лидерска академия се провежда за четвърта поредна година и всички желаещи могат да кандидатстват.

Необходимо е да се изпрати автобиография и мотивационно писмо до 15 юни 2017 г. на сайта www.womeninbusiness.bg. 40-те дами, които ще формират випуск 2017/2018 г., ще бъдат избрани след внимателен подбор, професионално подкрепен от дирекция „Човешки ресурси” на ЧЕЗ.

Лидерската академия стартира през 2014 г. като програма за обучение в лидерски умения, насочена към професионалното развитие и израстване на жени на средни мениджърски позиции или със самостоятелен бизнес. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова и от началото й до сега 122 дами са завършили успешно програмата.

„Лидерска академия се наложи като успешен модел на обучение и все повече кандидати имат желание да се включат активно. Това е следствие не само на актуалната програма, която подготвяме и всяка година се стремим да допълваме с последните бизнес тенденции, но и благодарение на успешната реализация и високите резултати след приключване на Академията, постигнати от дамите от предишните три випуска”, обяви д-р инж. Боряна Манолова – председател на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България.

Лидерската академия е ежегодна високопрофесионална обучителна програма, която се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България и е напълно безплатна за участниците в нея. Академията е проект в изпълнение на една от целите на Съвета - да предлага достъпни програми за насърчаване на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции.

Модулите в Академията, водени от професионални обучители на УниКредит и САП, са насочени към развиване на лидерските умения, насърчават инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса й и поемане на по-големи отговорности. Членовете на Съвета на жените в бизнеса и на Управителния съвет на организацията се включват в обученията, опознавайки участничките и споделяйки с тях личен опит, съвети и напътствия.

В тазгодишното издание на Лидерската академия ще бъде включен един допълнителен модул, осигурен от компанията Хюлет Пакард Ентърпрайс.

Подкрепи Economic.bg