Световноизвестни сноубордисти снимат филм за България

За първи път Stinky Family се събират заедно, за да поставят България на световната сноуборд карта

Световноизвестни сноубордисти снимат филм за България

30 световноизвестни фрийстайл сноубордисти пристигнаха в България, за да се включат в заснемането на филм, посветен на културата на зимния спорт.

„За първи път събираме цялата банда от Stinky Family заедно и се радвам, че това се случва именно тук, в България“, сподели Христо Петков, основател на фирмата за чорапи за сноуборд и лайфстайл Stinky Socks и основен двигател на събитието, за което ще се говори дълго сред сноуборд средите. Той допълни, че е много трудно да събереш всички райдъри по време на зимния сезон, тъй като те са много заети. Целта на филма е да се покаже една различна точка за България през погледа на хората, които никога не са били тук и да се постави страната ни на световната сноуборд карта. Филмът излиза през септември и ще се разпространява в цялата дистрибуторска мрежа на Stinky в повече от 25 държави.


Вече цяла седмица Stinky Family обикалят цяла България, като правят триковете си из центъра на София, хижа в Стара планина, а миналата събота демонстрираха най-доброто от сноуборда в Боровец на специално изградено трасе.

Nick Dirks, Jesse Paul, Erik Leon, Marcus Rand, Jake Schaible, Joonas Eloranta, Jessi Blackwell и Jeffy Gabrick са само част от имената, гостували у нас. Всички споделят, че в България много им харесва и са впечатлени, че могат да карат в градска среда и хората ги приемат много топло.

Зад успеха на цялото събитие стои родната компания Stinky Socks, която Христо основава през 2011 г. Мотото, което следват, е Born in Bulgaria raised in the world by the #stinkyfamily (Родени в България, отгледани по цял свят от #stinkyfamily) и това се потвърждава от факта, че най-известните чорапи за спорт и лайфстайл се продават на шест континента. Зад бранда стоят редица професионални сноубордисти, фотографи и артисти, които носят българските чорапи и заснемат активностите си с тях.

Коментари: 0