Таксиметров протест на 4 декември

Шофьорите не искат да са на договор с фирмите за превоз

Таксиметров протест на 4 декември

Водачи на таксиметрови автомобили планират протест в София на 4 декември, съобщи БНТ. Причината за надигането на недоволството е, че парламентът отхвърли поправката в Закона за автомобилните превози, която трябваше да върне стария ред на работа на таксиметровите компании, допускащ превозът да се извършва от „лица от името на регистрирана такси компания".

Сега шофьорите трябва да бъдат назначени на договор от формите, за да които работят или пък самите те да се регистрират като превозвачи. Промените влизат в сила на 21 ноември тази година. Това означавало, че 20 000 шофьори оставали без разрешителни.

Протестът ще продължи до изпълнение на исканията на таксиджиите, обяви председателят на Браншовата камара на таксиметровите шофьори и превозвачи Спас Атанасов.

Той обясни, че протестът на 4 декември ще се проведе под формата на три лъча. Те ще тръгнат от входните точки на София - бул. „Цариградско шосе", бул. „Ботевградско шосе" и бул. „Царица Йоана". Трите лъча щели да се съберат в центъра на столицата около парламента. Освен това било взето решение да се протестира непрекъснато, докато не се намери решение на проблема.

Коментари: 0