Търпението на британския бизнес за Brexit е на капка от изчерпването

В петък Тереза Мей ще отведе членовете на кабинета си на специална среща, на която да изгладят различията си

Търпението на британския бизнес за Brexit е на капка от изчерпването

Критиките и предупрежденията по адрес на премиера Тереза Мей не спират

Снимка: БТА

3773 ~ 1 мин. четене
Търпението на британския бизнес спрямо липсата на напредък по преговорите за Brexit между Лондон и Брюксел е на капка от изчерпването. За това предупреди ключова лобистка група, пише AFP.

Британската търговска камара, която представлява хиляди британски фирми, разпространи въпросното становище преди срещата от ключово значение между премиера Тереза Мей и министрите ѝ в петък.

Камарата призовава политиците в Лондон да спрат да се карат и изрежда 24 опасения от „истинския свят” относно Brexit. Организацията настоява за яснота какви ще са данъците, митата и другите регулации след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Мей ще отведе членовете на кабинета си в британското имение Chequers северно от Лондон, където ще опита да изглади различията колко близо в икономическо отношение да остане Великобритания до ЕС. Наложително е този въпрос най-после да бъде решен, защото остават девет месеца до датата за Brexit – 29 март 2019 г.

През последните седмици някои големи европейски производители, сред които Airbus, BMW и Siemens, предупредиха, че Brexit може да доведе до изтегляне на инвестициите им от Великобритания, което ще застраши десетки хиляди работни места.
Подкрепи Economic.bg