Търси се нов собственик на Victoria's Secret

Основателят на компанията майка ще се оттегли, пише The Wall Street Journal

Търси се нов собственик на Victoria's Secret

Снимка: Twitter профил Victoria\'s Secret

2678 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на L Brands - компанията-майка на Victoria's Secret, Лесли Уекснър води преговори да се оттегли от поста в своята империя и проучва стратегически алтернативи за марката бельо, съобщава The Wall Street Journal.

Дискусиите продължават и могат да доведат до пълна или частична продажба на Victoria’s Secret, съобщи WSJ, като се позова на хора, запознати с въпроса. Веригата, с около 7 млрд. долара годишни продажби, отдавна доминира на пазара на бельо в САЩ, но през последните години се бори с намаляващите продажби. Според източниците следващите седмици компанията ще вземе решение относно потенциалните си планове.

Акциите на компанията скочиха с 13% в предпазарната търговия, отбелязва Ройтерс.

Уекснър е дългогодишен бизнес сътрудник на самоубилия се в килията си бизнесмен Джефри Епстийн, обвинен в сексуално насилие. Уекснер заяви, че не знае за предполагаемите престъпни действия на Епстийн и е прекратил връзка с него преди десетилетие, припомня Би Би Си.

Victoria's Secret се затруднява да постигне ръст в продажбите през последните години, след като не успя да се справи с потребителското търсене за повече разнообразие в размерите.

Коментари: 0