10-те най-добри хотелски вериги в света

Те поемат ангажимент към съвършенство и клиентите се наслаждават на това

10-те най-добри хотелски вериги в света
11394 ~ 4 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Забравете какво сте чували за всички хотелски вриги. Забравете за скучните и обикновени интериори, прашните мокети и намръщените служители. Това са най-добрите хотелски вериги в света, които доказват отношението си към клиентите. Лоялност и установени стандарти, на които гостите знаят, че могат да разчитат, изключително обслужване, храна, напитки и интересни програми, това са само част от нещата, които са гарантирани по тези места. Престоят във всяка една от тези вериги ще направи почивката Ви несравнима.  

 10. The Ritz-Carlton


Резултат: 90.15

Това е една от най-добрите хотелски вериги на Земята. Посетителите му знаят, че резервират ли почивката си в Ritz-Carlton, си гарантират престой на уникално местоположение. Веригата има 87 обекта в 29 държави. В Манхатън, Риц се издига от южния край на Сентрал Парк. Преди всичко хотелската марка е ангажирана с грижа и комфорт към гостите си. Тяхната най-важна мисия е те да се чувстват добре. Опитът на The Ritz-Carlton да ухажва сетивата, внушава доброта и отговаря дори на неизразени желания и нужди на клиентите. "Ние сме дами и господа, обслужващи уважаеми дами и господа" - това е мотото на веригата.

9. Mandarin Oriental


Резултат: 91.14

Вече повече от половин век тази марка се е грижила за гостите си, като за кралски особи. Веригата дебютира в Хонконг през 1963 г., и се превръща в образец за величие, като тогава е най-високата сграда в града. Днес феновете на Mandarin Oriental могат да го посетят и далеч отвъд китайските граници. Веригата има обекти в Барселона, Куала Лампур, Лондон, Лас Вегас, Мадрид, а съвсем скоро ще отвори врати и в Милано и Маракеш.

8. Belmond


Резултат: 91.16

След основно ребрандиране миналата година, Orient-Express стана Belmond (името произлиза от латинска дума и означава красив и световен). През годините марката привлича приключенски настроени туристи, които ценят лукса. Брандът има обекти в Италия, Перу, Мексико, Южна Африка и др.

7. Auberge Resorts


Резултат: 92.14

Световните луксозни бутикови хотели изразяват естествената красота на заобикалящата ги среда. Добре дошли в света на Auberge Resort. Услугите, храната, дизайнът, както и местоположението на марката, са сред най-добрите в света. Колекция от ненадминати местни преживявания, всяко с уникален характер спрямо мястото, където се намирате. Всички петзвездни хотели от веригата притежават изключително много удобства – СПА центрове, йога занимания, горещи извори, много басейни, луксозни апартаменти и много други.

 6. St. Regis


Резултат: 92.36

Несравнимият рай на брега на океана, така наричат St. Regis в Маями. Марката заслепява с малките неща - свежи цветя в стаите и джаз изпълнения на живо. Техните икономи ще разопаковат и опаковат вашия куфар и ще ви доставят следобеден чай. Най-високо ниво на съвременен комфорт може да намерите във веригите на St. Regis, както в града, така и на плажа. Веригата има обекти в Бали, Сингапур, Бора Бора и други екзотични дестинации.

5. Four Seasons


Резултат: 92.43

Луксозната марка хотели е подходяща за семейства с деца. Разполага с 24-часово обслужване, съчетано с автентична и елегантна обстановка на най-високо качество. Четири сезона въплащават дом, далеч от дома, за тези, които умеят да го оценят. От един хотел, веригата се разраства до 93 хотела в 39 страни. Вече в продължение на 50 години, те са изградили надеждност, доверие и връзка с гостите си.

4. Rosewood Hotels & Resorts


Резултат: 93.15

Разликата на Rosewood с останалите хотели според избирателите, е тяхната рядката способност за предвиждане на нуждите на гостите. Rosewood умеят да създават уникални, наситени с емоции преживявания по целия свят. Основан през 1979 г. хотелът притежава отличителна колекция от силно индивидуални, луксозни и жилищни стилове обекти, вдъхновени от културата, историята и географията на всяко място. Брандът се слави с екип от опитни служители, които обръщат внимание на детайла. Rosewood е печелил много награди и отличия през годините.

3. The Peninsula Hotels


Резултат: 93.23

Най-старият хотел на компанията е в Азия и е отворен през 1866 г. Веригата се превръща в образец на безупречно гостоприемство. В типичния Peninsila хотел стаите са в първите редици на технологичния напредък. Преносими таблети контролират всичко от декоративното осветление, температура, до телевизионните канали, които имат 3D възможности. Трудно е да се опишат с думи превъзходствата на тази верига. 

2. Aman


Резултат: 94.00

Местна продукция, спиращи дъха места, както и вдъхновение от местните култури са се превърнали в запазена марка на тази верига. Брандът започва като един хотел, а сега има 29 обекта, обхващащи земното кълбо от Бутан до Лаос, а съвсем наскоро и в Доминиканската република. 

1. Oberoi Hotels & Resorts


 Резултат: 100

Oberoi Hotels & Resorts по целия свят е синоним на правилна комбинация от услуги, лукс и спокойствие. Веригата е получила международно признание за всестранни постижения и несравними нива на обслужване. Oberoi Хотели & Resorts имат безброй награди и отличия.

Отличителна черта на групата са техните силно мотивирани и добре подготвени служители, които предоставят изключително внимателно и грижливо обслужване. Групата луксозни хотели си е създала репутация на една от най-луксозните вериги по света. Те поемат ангажимент към съвършенството, вниманието към детайла, доброто обслужване и клиентите се наслаждават на това. Веригата подкрепя благотворителни дейности, както и има принос за опазването на природата и културно наследство.

Подкрепи Economic.bg