5-те най-красиви страни за екскурзия с кола в Европа

Старият континент предлага чудесни маршрути, които са идеални за незабравимо пътуване

5-те най-красиви страни за екскурзия с кола в Европа

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова
Европа става все по-лесна и достъпна дестинация, която предлага много възможности от гледна точка на пътуване и настаняване. Но за да опознаете истински дадено място, трябва да му се насладите напълно. Обиколката с кола е една от възможностите, която позволява да си направите истинско пътешествие и да усетите красотата на природата около вас. Представяме ви няколко дестинации, от които можете да започнете вашата екскурзия с кола:


5. ХърватияСтартирайки от Загреб, Хърватия е един от най-красивите маршрути в Европа. Минавайки през градове като Сплит и Дубровник, можете да се полюбувате на невероятно красиви пейзажи. Ако разполагате с около 4 дни, ще откриете места, за които не сте чували, но си струва да посетите. 


4. Шотландия


Възможностите за екскурзия с кола в Шотландия са няколко. Една от тях е да пътувате от Единбург до Инвърнес и след това да се насочите към Лох Нес и остров Скай. Ако имате възможност да посетите истинския Север, направете го.


3. ФранцияДолината на река Лоара, разположена в централната част на Франция, е известен маршрут за разходка с кола. Впечатляващите замъци, всеки от които по-красив и загадъчен от другия, средновековните крепости, ренесансовите сгради и пейзажи, спират дъха на всеки, който ги види. 


2. ИрландияЗелено, зелено и пак зелено. Тръгвайки от Дъблин, можете да започнете вашата разходка през страната от изток на запад. По пътя ще минете през Голуей в провинция Конахт. Там ще се насладите на живописните скали. Продължете към Конемара и долината Долоу. Ще ви хареса.


1. ИталияВъпреки, че всяка разходка с кола в Италия е добра идея,  Тоскана е регион, който е задължителен. Преминавайки през красивите градове Флоренция, Пиза, Сиена, ще се влюбите в красотата и природата на тази страна. Не забравяйте да посетите и забележителностите им. 
Коментари: 0