10-те най скъпи градове за живот в Италия

Бихте ли живели в тази приказна страна?

10-те най скъпи градове за живот в Италия

Снимка: Pixabay

5900 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Италия е една от най-посещаваните страни в света. Със своите забележителности и впечатляваща архитектура, тя привлича милиони туристи всяка година. Представяме ви 10-те най-скъпи градове за живеене в тази толкова красива и космополитна държава:


10. Флоренция

 Много от най-скъпите градове в Италия са и най-посещаваните сред туристите. Флоренция е един от тях. Тя е столицата на Тоскана и е дом на най-видните архитекти в света. 


9. Равена

Равена е един от най-малко познатите градове в класацията, но с много висок стандарт на живот. Градът се намира в централната част на страната и е известен със своите цветни структури и тяхната история.


8. Верона

Верона е град в Северна Италия, известен пред света със своя средновековен град и река Адиге, която минава през него и го прави още по-красив. 


7. Генуа

Италианското крайбрежие е изключително желано място от хора от целия свят. Това е и една от причините животът в Генуа да не бъде никак евтин.


6. Бреша

Бреша е един от най-северните градове в Италия. Той е приказен град, а старите манастири и параклиси го допълват перфектно. Да живееш в такъв град обаче има и недостатъци. Един от тях е високият стандарт на живот.


5. Варезе

Варезе е едно от най-малките градчета в списъка, но и едно от най-живописните. Заобиколен от гъста зеленина, този приказен рай е разположен в Северозападна Ломбардия. 

4. Венеция

Венеция без съмнение е най-красивият и най-романтичен град в Италия и вероятно и в света. Известен като Водният град или Градът на любовта, Венеция е скъпо място за пребиваване, но не е най-скъпото в страната.


3. Бергамо


Бергамо е друг приказен град в Северна Италия, който остава незабравим за всички, които го посещават. Старият град и калдъръмените улици ще ви пренесат в Средновековието. 

2. Рим


Рим е втората най-популярна дестинация в Италия, както и столица на страната. Той е вторият най-скъп град за живеене. Това обаче не е изненадващо, тъй като Рим притежава толкова много забележителности и места със световна значимост.

 
1. Милано


Най-скъпият град за живеене в Италия е Милано. Освен, че е пълен с култура, произведения на изкуството и важни паметници, Милано е известен като световната столица на модата. Това е градът, в който ще намерите магазини на най-известните марки в света. Животът в този град е лукс  сам по себе си. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg